Terugdringen wachttijden CBR duurt sowieso tot 2020

Het gaat nog wat langer duren voor het CBR de opgelopen wachttijden voor mensen die zich voor een rijbewijs laten keuren weer de baas is. In het ergste geval kan het CBR mensen pas in de zomer van 2021 weer op tijd helpen, meldt minister Cora van Nieuwenhuizen.
CBR autos

Aanhoudende problemen

Woensdagavond 18 september 2019 is er een plenair debat over de aanhoudende problemen bij het CBR. 

Bij ruim een vijfde van de aanvragen lukt het het CBR niet ze binnen 120 dagen af te handelen. Deze periode moet teruggebracht worden naar maximaal 28 dagen. Minister Van Nieuwenhuizen heeft verklaard dat ze er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat dit voornemen volgend jaar zomer zal zijn uitgevoerd.

Langdurige procedures

Van Nieuwenhuizen hoopt dat de procedure voor een administratieve verlenging voor gezonde 75-plussers snel effect zal sorteren. Op dit moment neemt deze procedure veel te veel tijd in beslag. Van Nieuwenhuizen belooft op aandringen van de Tweede Kamer de regeling zo snel mogelijk te laten ingaan.

Naast de verlenging van gezondheidsverlaringen knelt het ook bij medische besliscapaciteit bij het CBR een punt van aandacht. Momenteel werken vijfenzeventig keuringsartsen voor het instituut, nog eens veertien artsen zijn gestart of staan op het punt van starten met de opleiding tot medisch adviseur. De wervingsactiviteiten voor keuringsartsen blijven ondertussen lopen.