Logo Verkeersschool JORO - de rijschool van groot Amsterdam

Autorijbewijs halen: Wat kost dat?

Als je het autorijbewijs wilt halen, wil je natuurlijk weten wat dit je gaat kosten. Het autorijbewijs is een investering in jezelf en in je toekomst, en het is belangrijk om te weten waar je aan toe bent voordat je begint met je rijopleiding. In deze blogpost zullen we de verschillende kosten bespreken die komen kijken bij het halen van je autorijbewijs. Lees je deze blogpost later? Dan kunnen de prijsindicaties afwijken van de standaarden van dat moment. Zo weet je direct wat je kunt verwachten bij het vergelijken van rijscholen.
Autorijbewijs halen: wat kost dat?

In het kort

Om het je makkelijk te maken zie je hieronder welke punten we zullen behandelen. Zo kun je snel navigeren naar de belangrijke informatie.

  • Kosten van rijlessen
  • Kosten van het theorie-examen
  • Kosten van het praktijkexamen
  • Kosten van het autorijbewijs

Kosten van rijlessen

De kosten van rijlessen zijn het grootste deel van de totale kosten voor het halen van het autorijbewijs. Deze kosten variëren sterk per rijschool en per locatie, maar gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €45 tot €65 per rijles van een uur. Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten per rijles kunnen stijgen of dalen afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring en opleiding van de instructeur, de kwaliteit van het lesmateriaal en de bedrijfsvoering van de rijschool.

Kosten van het theorie-examen

Het theorie-examen kost €41 bij het CBR. Wanneer jouw rijschool het theorie examen aanvraag kunnen hier nog extra kosten bijkomen. Op het moment van schrijven kost een theorie examen bij Verkeersschool JORO €52,5. Het theorie examen moet worden afgelegd voordat je het praktijkexamen kunt doen. Het theorie-examen kan worden afgelegd bij het CBR. Het is mogelijk om theorieboeken en -cursussen te gebruiken om je voor te bereiden op het theorie-examen, en deze kosten kunnen variëren van €30 tot €70.

Kosten van het praktijkexamen

Het praktijkexamen kost €140 en moet worden afgelegd bij het CBR. Dit is het bedrag dat jouw rijschool overmaakt aan het CBR. Hier komen nog kosten bovenop voor gebruik van de auto en tijd van de instructeur. Het praktijkexamen is het laatste stuk van de rijopleiding en bepaalt of je het autorijbewijs kunt behalen.

Kosten van het autorijbewijs

Eenmaal als je het praktijkexamen hebt gehaald, kun je het autorijbewijs aanschaffen. Dit kost ongeveer €44,65. Ook heb je pasfoto’s nodig. Dit kost enkele euro’s. Jouw rijbewijs is vervolgens 10 jaar geldig. Na deze 10 jaar moet het rijbewijs worden vervangen.

Conclusie

In conclusie is het halen van het autorijbewijs een investering in jezelf en in je toekomst. De totale kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kosten van rijlessen, het theorie-examen en het praktijkexamen. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen voordat je begint met je rijopleiding, zodat je weet waar je aan toe bent. Bij Verkeersschool JORO wordt je goed geholpen en professioneel begeleid. Geef ons gerust een belletje voor extra informatie.