Logo Verkeersschool JORO - de rijschool van groot Amsterdam

Verschillende motorrijbewijzen: hoe zit dit?

Ben je op zoek naar een motorrijbewijs? Dan is het belangrijk om te weten welke verschillende motorrijbewijzen er zijn en welk rijbewijs het beste bij jou past. Het halen van een motorrijbewijs kan best een uitdaging zijn en er zijn veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende motorrijbewijzen die er zijn, zodat jij goed geïnformeerd aan de slag kunt.
Verschillende motorrijbewijzen: Hoe zit dat?

Verschillende motorrijbewijzen: categorieën

In Nederland zijn er drie verschillende categorieën motorrijbewijzen:

1. Rijbewijs A1

Het rijbewijs A1 is bedoeld voor lichte motorfietsen. Je mag met dit rijbewijs rijden op motorfietsen met een cilinderinhoud van maximaal 125 cc en een maximumvermogen van 11 kW. Als je dit rijbewijs hebt, mag je rijden vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Wie komt in aanmerking voor het A1 rijbewijs?

Wat zijn de beperkingen van het A1 rijbewijs?

Met het A1 rijbewijs zijn er enkele beperkingen:

2. Rijbewijs A2

Het rijbewijs A2 is bedoeld voor middelzware motorfietsen. Je mag met dit rijbewijs rijden op motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW en een verhouding tussen het vermogen en het gewicht van maximaal 0,2 kW/kg. Als je dit rijbewijs hebt, mag je rijden vanaf de leeftijd van 20 jaar of als je 2 jaar in het bezit bent van het A1 rijbewijs.

Wie komt in aanmerking voor het A2 rijbewijs?

Wat zijn de beperkingen van het A2 rijbewijs?

Met het A2 rijbewijs zijn er enkele beperkingen:

3. Rijbewijs A

Het rijbewijs A is bedoeld voor zware motorfietsen. Je mag met dit rijbewijs rijden op alle soorten motorfietsen zonder beperkingen. Als je dit rijbewijs hebt, mag je rijden vanaf de leeftijd van 21 jaar of als je 2 jaar in het bezit bent van het A2 rijbewijs.

Wie komt in aanmerking voor het A rijbewijs?

Motorrijles bij Verkeersschool JORO

Met onze tips op zak kun je goed voorbereid beginnen aan het leren van jouw motortheorie en motorrijles. Bij Verkeersschool JORO helpen wij jou met een persoonlijke aanpak. Met een hoog aantal leerlingen én een slagingspercentage ver boven gemiddeld is Verkeersschool JORO een van de beste rijscholen in Purmerend en omstreken. Heb je vragen? Bel met een van onze vriendelijke en professionele instructeurs!