Logo Verkeersschool JORO - de rijschool van groot Amsterdam

5 tips om voor jouw theorie examen te slagen

Het theorie examen voor jouw auto of motor is niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende regels die je moet kennen en bijzonderheden waar je op moet letten. Verkeersschool JORO helpt je graag met een goede voorbereiding. Lees onderstaande tips goed door en verhoog jouw slagingskans!
5 tips om voor jouw theorie examen te slagen

Tip 1: Leer gespreid

De theorie bestaat uit veel verschillende onderdelen. Lees alles eerst eens door en kijk welke onderdelen jij lastig vind. Zo weet je al ver voor je examen waar jouw knelpunten liggen. Leer vervolgens gespreid over meerdere dagen. Het is veel beter om 5 dagen 1 uur te leren dan 5 uur op 1 dag.

Tip 2: Schrijf mee met de leerstof

Oef, dat klinkt als veel werk! Maar door mee te schrijven onthoud je de stof beter. Naast het lezen moet je door het op te schrijven ook over de theorie nadenken. Wanneer je hetzelfde onderdeel later op jouw examen tegenkomt is de kans groter dat je het herkent. 

Tip 3: Herhaal de geleerde stof

Aansluitend op tip 2: Herhaling zorgt voor herkenbaarheid. Reclames gebruiken dezelfde techniek. Pas dit ook toe op jouw auto- of motortheorie. Door de stof meermaals door te nemen onthoud je de theorie aanzienlijk beter.

Tip 4: Maak gebruik van proefexamens

Oefenexamens lijken erg veel op jouw echte examen. Door veel oefenexamens te maken leer je niet alleen de stof beter. Het maken van de oefenexamens zorgt er ook voor dat jij went aan de vraagstelling, tijdsdruk en techniek achter het examen. Zo kom jij straks zelfverzekerd aan bij jouw CBR examen locatie.

Tip 5: Leer van je fouten

Welke vragen had je fout tijdens het oefenexamen? Schrijf deze op! (zie tip 2 😉) Bestudeer deze onderdelen opnieuw voordat je nogmaals een oefenexamen maakt. Zo vergroot je jouw kans op een beter resultaat.

Verkeerstheorie bij Verkeersschool JORO

Met onze tips op zak kun je goed voorbereid beginnen aan het leren van jouw autotheorie, brommertheorie of motortheorie.. Bij Verkeersschool JORO helpen wij jou met een persoonlijke aanpak. Met een hoog aantal leerlingen én een slagingspercentage ver boven gemiddeld is Verkeersschool JORO een van de beste rijscholen in Purmerend en omstreken. Heb je vragen? Bel met een van onze vriendelijke en professionele instructeurs!