Logo Verkeersschool JORO - de rijschool van groot Amsterdam
Veilig lessen

De gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring (voorheen een Eigenverklaring) is een verklaring die nodig is om je rijbewijs te halen in Nederland. 
Je moet namelijk lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om aan het verkeer te kunnen deelnemen. Daarom moet iedere cursist die aan begin staat van zijn/haar rijopleiding een gezondheidsverklaring invullen en deze betalen aan het CBR. Het CBR is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het afgeven van een rijvaardigheidsverklaring, na je rijexamen maar ook verantwoordelijk voor je geneeskundig verslag wat tezamen het rijbewijs vormt. 

Om de gezondheidsverklaring te halen vul je op de website van het CBR online vragen met JA of NEE in. Moet je op één van de vragen met een ’JA’ antwoorden dan volgt er een onderzoek. Dit verloop zal dan 1 op 1 met de kandidaat verder worden gecommuniceerd over de vervolg stappen en de eventuele onderzoeken die nodig zijn. Het kan soms wel tot 6 maanden duren voordat het CBR een besluit voor goedkeurig heeft genomen. 

Heb je op alle vragen met een NEE” kunnen antwoorden, dan ontvang je direct een goedkeuring en kun je je praktijk examen gaan reserveren. Zo weet iedereen dat jij straks veilig de weg op kunt.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar!

Blurred driving license
Praktische info

Machtigen rijschool

Elke cursist die in Nederland een rijopleiding volgt is verplicht een machtiging af te geven aan het CBR om straks een Theorie-examen, Tussentijdse toets of een praktijkexamen te kunnen reserveren door de rijschool. Je vult op de website van het CBR het rijschoolnummer in en welke product je nodig hebt om een reservering te kunnen doen. Voor het invullen van dit nummer heb je het rijschool registratie nummer nodig. Zodra je dit gedaan hebt dan ontvangen de rijschool en jijzelf hierover een bevestiging via de mail van het CBR.

Ons rijschool registratie nummer is: 2796N1

Datum gekozen?

Schrijf je nu in!